Universitetslektor i infektionsmedicin förenad med klinisk anställning som specialistläkare/överläkare

Diarienummer PAR 2025/65

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid Institutionen för biomedicin ligger vårt vetenskapliga fokus på grundläggande förståelse för kroppens celler – vad de består av, hur de fungerar, hur deras funktion styrs av arvsmassan och hur de samspelar med olika typer av mikroorganismer. Med hjälp av sådan kunskap försöker vi klarlägga orsakerna till olika sjukdomstillstånd, och hitta nya möjligheter att diagnosticera och behandla dem. Vi har även fokus på direkta studier av mikrobiella agens, deras virulensmekanismer och förmåga att utveckla resistens mot antimikrobiella läkemedel. Vi bedriver även klinisk forskning som syftar till optimerad diagnostik, behandling och omhändertagande av patienter med infektionssjukdomar samt ökad kunskap om infektionssjukdomars epidemiologi och faktorer som påverkar den.
Mer information om institutionens verksamhet finns på vår hemsida: biomedicine.gu.se

Ämnesbeskrivning

Ämnet infektionsmedicin innefattar såväl akuta som kroniska infektionssjukdomar i ett nationellt och internationellt perspektiv. Ämnets fokus ligger på kunskaper om prevention, utredning, diagnostik, behandling och uppföljning av infektioner. Specialister i infektionssjukdomar (klinisk motsvarighet till ämnet infektionsmedicin) fungerar ofta som stöd för andra kliniska discipliner, i samband med komplicerade infektionsfrågeställningar. Ämnet kräver fördjupade kunskaper inom vård och isolering av patienter med smittsamma sjukdomar och rationell användning av antimikrobiella läkemedel, men också goda kunskaper i epidemiologi, klinisk mikrobiologi och immunologi.

Arbetsuppgifter

Innehavaren av anställningen ska vara beredd att dela ansvaret för termin 5 på läkarprogrammet. I denna uppgift ingår förutom egen undervisning att vara sammankallande i kursens styrgrupp, leda arbetet med fortsatt pedagogisk utveckling, samt ansvar för ledning, samordning och examination av terminskursen. Detta kommer innebära omfattande samarbete och kommunikation med övriga enheter som ingår i terminskursen samt med beslutande, ledande och styrande organ inom Sahlgrenska Akademin.

Innehavaren ska också bedriva nationellt och internationellt konkurrenskraftig forskning inom ämnet Infektionsmedicin, utöva handledning av forskarstuderande samt ha förmåga att attrahera forskningsfinansiering från svenska, och helst även internationella finansiärer.

Innehavaren ska bedriva klinisk tjänstgöring med omfattande bredd och självständighet som överläkare/specialistläkare inom området infektionssjukdomar (vilket är den kliniska motsvarigheten till det akademiska ämnet infektionsmedicin).

Anställning

Tillsvidareanställning med omfattning heltid (100%). Tillträde enligt överenskommelse. Placering vid Institutionen för biomedicin.

Se hela annonsen här

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Avdelningschef, Avdelningen för infektionssjukdomar, Johan Westin
johan.westin@gu.se, tel 0707-210114

Prefekt, Institutionen för biomedicin, Marianne Quiding-Järbrink,
marianne.quiding-jarbrink@microbio.gu.se, tel 031-7866215

Ansök nu

Annonser

Annonser